Chitika

joi, 12 aprilie 2012

Cum sa eviti greselile in webdesign - continuare !

..navigarea site-ului

Site-ul tau exista pentru a fi folositor vizitatorilor, iar daca acestia se pierd in timp ce navigheaza atunci ajutorul este practic inexistent. Ca si sfat general vizitatorii nu ar trebui sa foloseasca niciodata butonul "Back". Trebuie, asadar sa creezi un site usor de navigat astfel incat vizitatorii sa ajunga usor oriunde isi doresc.

Niciodata: nu crea un sistem complex de link-uri, legand fiecare pagina a site-ului de cealalta inseamna "overkill" , adica va deruta nu numai vizitatorul dar si pe tine.

Niciodata: nu imparti continutul - astfel incat sa fie nevoie de zeci de click-uri pentru a ajunge undeva

Niciodata: nu te baza pe o navigare integral formata din meniuri, imagini sau animatii. Multe, nu toate ce-i drept , motoare de cautare pot gasi astfel de link-uri in site, insa daca vizitatorul poate descoperi toate paginile site-ului numai din link-uri simple tip text, atunci accesibilitatea va fi mult imbunatatita.

Niciodata: nu lasa harta site-ului sa devina neupdatata si cu link-uri inactive

Niciodata: nu crea o harta a site-ului care pur si dsimplu listeaza paginile site-ului fara a le organiza, link-urile nu au nici o valoare daca nu sunt puse intr-un context.

Intotdeauna trebuie sa ai grija ca navigarea site-ului sa fie simpla. Vizitatorii trebuie sa navigheze usor si trebuie sa poata sa se intoarca in cazul in care vor sa revada o informatie. Cum pot fi legati vizitatorii de o informatie , daca nu o pot gasi ?

AICI gasiti Ghidul de promovare online
..urmeaza crearea continutului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu