Chitika

marți, 4 octombrie 2011

Cum sa -ti alegi numele domeniului



Ghidul "Promoveaza-ti site-ul Online"




Sfatul 1 : Numele domeniului
           Numele domeniului
                 Nu pierde trafic Web

Vom incepe cu primul lucru pe care il observa un potential cumparator al site-ului : Numele domeniului. In continuare vom vedea cateva sfaturi legate de alegerea domeniului.

Oricare ar fi modalitatea prin care intrati in online (blog sau site), vei avea nevoie de un nume de domeniu. Nu te grabi sa il inregistrezi. Alege cu intelepciune deoarece un nume bun de domeniu poate fi un activ bun pentru afacerea ta.
Ideal , numele domeniului ar trebui sa fie scurt, usor de memorat, usor de scris si sa descrie site-ul.

Scopul domeniului - daca planificati sa folositi domeniul in interesul companiei atunci alegeti un nume apropiat de cel al companiei. 
Analizati lista de idei cu problemele pe care incercati sa le rezolvati sau pentru care aveti solutii .

Pentru motoarele de cautare (SEO) este util sa folositi cuvinte cheie in numele domeniului.

Cu cat este mai scurt cu atat mai bine.

Asadar, ai cumparat un domeniu, ai facut site-ul si astepti vizitatori. Ai optimizat site-ul pentru Google, ai petrecut ore in sir optimizand si esti pregatit. Statistic este totul in regula !
DAR, iata ceva la care nu te-ai gandit : statisticile arata ca uneori utilizatorii fac greseli atunci cand introduc adresa de web sau numele domeniului in bara de adrese. Mai important este ca 10 % din internauti uita sa puna "punct" intre "www" si "numedomeniu.com".

Gandeste-te putin .....

10 % !!!
Nu conteaza cat de mult ai muncit la site , statistic 10 % din internauti in incercarea lor de a-ti accesa site-ul , vor ajunge in alt loc pe pagina altcuiva.

Pentru a-ti proteja investitia si pentru a opri pe altii sa obtina venituri de pe urma ta, atunci al doilea lucru ca important dupa numele domeniului este sa inregistrezi si versiunea "wwwnumedomeniu.com".










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu