Chitika

joi, 6 octombrie 2011

Cum sa setezi site-ul !

Setarea site-ului - generalitati

Cine crede ca un site sau un blog se seteaza greu ? Aceia care inca nu au incercat, sau aceia care au incercat , dar nu au folosit uneltele potrivite. Exista o multime de website-buildere, scripturi automate si alte unelte care fac prezenta in online usoara.

Cum sa faci site-ul sa ruleze rapid

Ai facut site-ul , iar primul lucru la care te gandesti este sa adaugi continut dinamic, imagini la rezolutie mare si o multime de JavaScripturi care sa intretina vizitatorii..de ce nu ?, pana la urma suntem in era internetului.. ce ar putea merge rau ?

Adevarul este ca exista inca milioane de utilizatori cu conexiuni dial-up. aminteste-ti ca site-ul tau a fost creat in beneficiul vizitatorilor si clientilor, iar o parte dintre ei au conexiuni lente la Internet. Doar pentru ca un vizitator are conexiune slaba nu inseamna ca nu vor sa cumpere sau sa citeasca site-ul. Cu siguranta vor naviga in alta parte daca acesta nu se incarca suficient de rapid.Timpul in care se incarca paginile pot imbunatati de asemenea pozitia in motorul de cautare deoarece Google foloseste viteza de incarcare drept unul din parametrii algoritmului de atriguire a rangului paginii.

Sfaturi pentru imbunatatirea vitezei de incarcare

Grafica


Imaginile si grafica sunt principalele vinovate atunci cand vine vorba de viteza de incarcare. Intotdeauna folositi text simplu acolo unde puteti sau folositi text simplu si cateva icoane mici in locul unor imagini mari. Ganditi-va ca un site mare cu text va rula mult mai rapid decat unul mic dar care contine o imagine mare. folositi programe dedicate pentru dimensionarea imaginilor si evitati duplicarea acestora.

Tabelele


Incercati sa utilizati la minim tabelele. Browserul dumneavoastra nu afiseaza continutul unui tabel , pana ce toate elementele din acesta nu sunt incarcate, astfel daca intreg site-ul este format dintr-un singur tabel atunci va dura ceva timp pana este incarcat. Daca este absolut necesara folosirea lor , atunci creati cat mai multe tabele diferite. In acest fel cel putin o parte a site-ului va fi incarcata. considerati in schimb folosirea CSS-ului pentru organizarea paginii.

Scripturile


Unele scripturi pot fi distractive, insa micile aplicatii care de exemplu arata vremea intr-o anumita zona a lumii sunt total nefolositoare si incetinesc incacarea paginii. Daca vizitatorul vrea sa stie cum este vremea , tot ceea ce trebuie sa faca este sa se uite pe geam !


Video


Adaugarea de fisiere video in site poate duce la incetinirea semnificativa a vitezei de incarcare. Daca vreti intr-adevar sa folositi clipuri , atunci asigurati-va ca au o dimensiune scazuta. O alternativa foarte buna este incorporarea in HTML a clipurilor de pe YouTube

Optimizind timpul de incarcare al paginii pentru vizitatorii  dumneavoastra va duce la o experienta placuta si ii va determina sa se intoarca. Este deosebit de important sa creati un site pentru vizitatorii dumneavoastra. trebuie sa luati in considerare toate optiunile de optimizare si sa mentineti continutul si designul intr-o linie simpla.
Toate site-urile rapide fac asta..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu