Chitika

vineri, 7 octombrie 2011

Cum sa eviti greselile in webdesign

Este oarecum natural si foarte usor sa gresesti atunci cand realizezi un site, indiferent daca esti la prima incercare sau deja ai mai creat si alte site-uri. Greselile te costa, iar in termeni de SEO, deoarece te bazezi pe modul in care motoarele de cautare vad site-ul, o simpla greseala se poate multiplica iar rezultatul este scaderea vizitatorilor.

Iata in continuare 5 dintre cele mai uzuale categorii de greseli , fiecare cu cate 5 aspecte de evitat. Urmarind acest ghid vei reusi sa inbunatatesti experienta vizitatorilor si modul in care apari in motoarele de cautare.

Sa incepem, asadar ..Iata cele 25 de greseli pe care trebuie sa nu le faci atunci cand creezi un site; 5 lucruri pe care nu trebuie sa le faci atunci cand..

..denumesti titlurile paginilor

Titlurile paginilor sunt menite sa promoveze site-ul. Ele sunt primele care intra in contact cu motoarele de cautare si de aceea singurul element pe care vizitatorul il va folosi pentru a decide daca ramane pe site sau nu.

Niciodata : nu alege un titlu prea complicat sau prea vag, care nu este relevant sau care nu are legatura cu continutul paginii. Site-ul nu este un ziar pe care cititorul l-a cumparat deja, asa ca alege titluri simple mai degraba decat foarte pompoase.
Niciodata: nu folosi titluri generice sau vagi de genul "Fara nume" sau "Pagina noua 1" ..Asta nu va da nici un rezultat pentru cititori in motoarele de cautare. Acestia trebuie sa gaseasca exact ceea ce cauta, nu sa ghiceasca continutul.
Niciodata: nu folosi un singur tag pentru pagini. Trebuie sa ai un titlu relevant pentru continut.
Niciodata: nu folosi titluri extrem de lungi si total nefolositoare pentru vizitatori. Scurt si la obiect.
Niciodata: nu te aglomera cu cuvinte inutile in tag-urile titlurilor; asta va fi vazut ca si continut de spamming de catre Google si motoarele de cautare,iar site-ul va fi penalizat pentru acest lucru.

 urmeaza ..5 lucruri pe care sa nu le faci atunci cand creezi  navigarea, continutul, link-urile si promovarea site-ului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu