Chitika

marți, 4 octombrie 2011

Cum se face un blog pe Blogger




blogspot
Cum se face un blog pe Blogger

Cum ne putem face un blog  folosind platforma blogspot. Este un serviciu gratuit si foarte , foarte usor de folosit. In doar cateva minute puteti avea un blog fara prea multe cunostinte in domeniu.
  • Avem nevoie de un cont gmail!
  • Apoi accesam BlogSpot si ne logam folosind contul Gmail
  • Ne va deschide fereastra “Sign up for Blogger” , ne apare adresa de email ( pe care o putem si schimba ) , Your Name ( numele ) … la display name punem ce nume dorim sa avem pe blogul nostru . Apoi alegem gender ( male/female) , acceptam termenii bifand casuta “I accept the Terms of Service” . Apoi CONTINUE
  • Acum ne va aparea tabloul de bord. Aici o sa ne apara “Nu sunteţi încă autorul unui blog? Creaţi unul acum pentru a începe să postaţi!”  , mergem pe Creati-va un blog .
  • Apoi ne va aparea sa dam blogului un nume , si adresa www.nume.blogspot.com , dupa care alegem o tema pentru blog si mergem pe CONTINUATI
  • Blog-ul dvs. a fost creat!

18 comentarii:

  1. la ori ce nume pun imi zice ca e indisponibila... dc ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, am vazut ca ai reusit pana la urma sa creezi blogul. Este posibil ca denumirile pe care le doresti sa fie deja luate, in cazul unor denumiri cunoscute. Da-mi mai multe detalii despre situatie, nume la ce anume, cont Google, nume blog ..etc!
      Bafta!

      Ștergere
  2. Buna, cand dau sa creez un blog nou, la orice adresa de blog scriu imi spune ca nu e disponibila.Ce sa fac?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, daca urmezi pasii descrisi mai sus , respectiv utilizarea unui e-mail google pentru logare,incearca o denumire cu cratima,in general sunt indisponibile denumirile uzuale, gen denumiri consacrate , nume echipe, etc. Imi poti transmite pe e-mail denumirea pe care o vrei si o sa iti transmit ce alternative ai!
      Bafta!

      Ștergere
  3. as vrea si eu sa-mi fac un blog cum?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, te rog sa fii mai specifica !, plus de asta , vad ca deja ai un blog...deci nu inteleg intrebarea !

      Ștergere
  4. Am incercat si eu,am folosit si cratima,insa nimic.La fel imi apare si mie si anume "Această adresă de blog nu este disponibilă."

    RăspundețiȘtergere
  5. Incearca sa cauti efectiv pe Google denumirea respectiva, astfel vei vedea daca blogul exista, de asemenea poti sa imi transmiti numele care il doresti pe e-mail sa verific. Si eu la randul meu am intampinat situatii de genul asta, insa am rezolvat prin inlocuirea cu sinonime sau pur si simplu am redenumit blogul.
    Numele conteaza foarte putin si trebuie sa respecte niste reguli de baza, respectiv sa fie cat mai scurt si simplu (de tinut minte). Bafta !

    RăspundețiȘtergere
  6. salutare! am si eu un blog cu tatuaje as vrea sa fac mai multe categorii ( ex. desene , picturi) si as vrea sa le pun sus la inceputul paginii ( cum ai tu pagina de pornire,bancul zilei etc ) am cautat pe net si nu am gasit nimic sau nu inteleg eu ! raman recunascator daca poti sa ma ajuti!

    RăspundețiȘtergere
  7. Salut, in sectiunea "DESIGN" la elemente implicite , acolo unde gestionezi modul in care arata pagina ta, la "Adaugati un obiect gadget" se va deschide o noua fila si alegi gadgetul "Pagini". mai departe, in sectiunea "POSTARE" vei vedea ca ai tab-ul "Editati paginile" , unde poti crea pagini noi , denumi, edita, etc. Bafta maxima !

    RăspundețiȘtergere
  8. Just me cum pot sa discutam niste chesti ..poate pt tine sunt banale , am nevoie de niste ajutor in niste chesti pe care as vrea sa le incep daca poti si doresti dami add la id meu deheldaniel@yahoo.com. mersi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, imi poti transmite intrebarile tale fie ca si comentarii fie ca si e-mail. Bafta maxima !

      Ștergere
  9. Salut! Mi-am facut si eu un blog,cu ajutorul dvs.Multumesc pentru asta. Dar am descoperit ca motoarele de cautare nu-l "detecteaza".Am vazut ca din "setari" la Preferinte de cautare,ma atentioneaza: "Avertisment! Utilizaţi cu precauţie. Utilizarea incorectă a acestor funcţii poate duce la ignorarea blogului dvs. de către motoarele de căutare." ,insa nu stiu ce sa schimb ,ce sa fac, si unde.Ma puteti ajuta,va rog?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, eu unul nu am modificat nimic la setari, insa daca ai modificat iti pot spune ca la sectiunea Setari > Elementar eu am toate optiunile cu DA in afara de continutul pentru adulti. Cautarea in Google si afisarea pe o pozitie de pe prima pagina de exemplu nu este un lucru asa simplu care sa il rezolvi din Setari. Aici intervin elemente de optimizare ale blogului/ siteului.Vei gasi pe viitor astfel de informatii aici. Bafta maxima !

      Ștergere
  10. Buna! Am o mica nelamurire: nu inteleg cum pot deveni vizitatorii blogului meu si membrii a acestuia.
    Trebuie sa creez eu ceva pagina sau...

    Apoi, daca am crea o alta pagina pe langa pagina principala, pot posta si acolo ca acum imi apare doar casuta cu comentariu. Si calendar sau stelute din alea pentru rating pot pune?


    Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  11. Salut, referitor la prima intrebare poti adauga un "Obiect gadget" respectiv cel Persoane Interesate in blogul tau, astfel cei care vor sa devina membrii o vor putea face.
    Referitor la guest posts ..recomandarea ar fi sa creezi Pagini separate in Blog cu Obiectul Gadget "Pagini". Apoi sa autorizezi persoanele care vrei sa posteze de la Setari>Setari de baza>Autorizatii>Adaugati autori. De preferinta cei care posteaza ar fi bine sa cunoasca modalitatea de postare.
    Pentru inceput , pana descoperi toate tainele "Bloggeritului" iti recomand sa postezi tu articolele ..iar doritorii sa ti le pot trimite pe e-mail.
    Sper ca ti-am fost de folos!
    Bafta !

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc! dar de unde pot adauga "obiect gadget" si setarile unde sunt?
    Scuze, dar ii primul meu blog si sunt un pic in plop.

    RăspundețiȘtergere
  13. Salut, "obiectele gadget " se gasesc la administrarea blogului. Astfel intra pe blogul tau, logheazate, in dreapta sus vei avea tab-ul "Design" , apasa-l , vei fi directionat catre pagina de administrare, in partea stanga deasupra tab-ului "Sablon" in care esti deja ai tab-ul "Aspect" > apasa-l, in sectiunea respectiva vei descoperi modul in care este organizat blogul si unde poti adauga diverse sectiuni inclusiv "obiecte gadget".
    Setarile le mai poti accesa logandu-te la Blogger in pagina care arata blogurile tale ai numele blogului iar in dreapta o pictograma creion, una cu doua pagini iar apoi o sageata in jos, daca apesi sageata ai posibilitatea sa selectezi "Setari" sau direct "Aspect".
    Bafta!

    RăspundețiȘtergere